רוברט אוהב דגים. ארצי שורף את רחבת הריקודים. חיים נע בין שמיים לארץ, חלק מהזמן כטייס וחלק מהזמן כפסל. יאיר לעומתם, משקיע את כל זמנו הפנוי בסוסים שלו. מגזין לה ז'ורנל יצא לבדוק, מה עושים מעצבי השיער הישראלים בזמנם הפנוי ובאילו תחביבים מיוחדים הם עוסקים כשהם לא אוחזים במספריים. כתבה ראשונה בסדרה.
רוברט גולדפלד בן הארבעים ואחד הוא מעצב שיער ותיק בעל מספרה משגשגת ברחובות. אם תרצו לפגוש אותו ביום שבת, מוקדם בבוקר, תהיו חייבים לצאת לים. כשהוא לא מעצב שיער, רוברט הוא צייד נטול מורא וחסר רחמים המטיל את אימתו על הדגה בים התיכון. טוב, אולי נסחפנו, אבל השריטה של מעצב השיער רוברט גולדפלד, היא ללא ספק דייג. השכם בבוקר, בסביבות השעה חמש הוא יוצא לים בסירה וחוזר רק לאחר כמה שעות טובות, לפעמים גם אחרי חצי יום אי שם במים הטריטוריאלים של ישראל, כשהוא נושא בידיו את השלל, עשרות קילוגרמים של דגים (חמסה חמסה. שרוברט לא יגיד אחרי זה שעשינו לו נאחס).
מעצבי שיער רבים יגידו שהתחביב הפך עבורם למקצוע ומקצוע עיצוב השיער הוא גם התחביב שלהם, אך יש לא מעט מעצבי שיער, שיש להם תחביב רציני שאותו הם מטפחים באהבה ובאדיקות, משקיעים בו לא מעט זמן, מאמץ ומשאבים. מעצבי השיער ארצי אזולאי הוא אחד כזה, שהתשוקה לשיער מקבילה אצלנו לתשוקה לריקוד. ארצי בן הארבעים מתגורר בחדרה והוא הבעלים של “ארצי אזולאי עיצוב שיער”, מספרה ביישוב צורן. האהבה שלו לריקוד מלווה אותו כבר כמעט שני עשורים. בתחילה היה זה ג’אז אך מהר מאוד גילה את הסלסה והפלמנקו. ארצי רוקד פעמיים בשבוע בתל-אביב, בחיפה ובירושלים, במסגרות של מועדוני סלסה ומארגן קבוצות של אנשים שמופיעים או אוהבים ריקודי סלסה ונוסעים לפסטיבל וקונגרסים של סלסה. “באירופה זו חוויה אחרת לגמרי. פוגשים אנשים מכל מיני מדינות, דובאי, לבנון, איראן, אין פוליטיקה כולם באים לרקוד וליהנות”, מספר ארצי למגזין לה ז’ורנל. במהלך השנים הספיק לבקר ב-16 מדינות ברחבי העולם בשילוב של טיול וריקודים. לפני 16 שנים גר במדריד כמעט שנה. לא פעם משלב ארצי בנסיעה לחו”ל את מקצוע עיצוב השיער והאהבה לריקודים. “כשיש השתלמות של עיצוב שיער מטעם חברה מסוימת, אני דואג גם לבדוק את מועדוני הסלסה בעיר שבה אנחנו מבקרים, במיוחד אם מדובר בבירה אירופאית כמו ברצלונה או לונדון”.
“נסיעות לקונגרס סלסה הן אירוע של ארבעה חמישה ימים. מגיעים אמני ריקוד מכל העולם, שזה המקצוע שלהם, ללמד סלסה. באתונה למשל הייתה הופעה של מארק אנתוני הזמר, הגיעו שמונת אלפים איש ליהנות מההופעה וללמוד סלסה.” בריקוד הסלסה, כך מספר לנו ארצי, בשונה מריקודים סלוניים יש מספר סגנונות, קובני, פורטו-ריקו, הריקוד הוא תמיד זוגי עם רקדנית. “באצ’טה למשל זה ריקוד מאוד צמוד שמאוד מקובל במדינות דרום אמריקה. בארץ אנחנו בדרך כלל רוקדים סגנון LA סטייל. מספיק מבט אחד על הרקדנית ואתה יודע מה הסגנון ורוקדים. זו שפה בינלאומית.”
איך מגיבים הלקוחות? אנחנו שואלים וארצי עונה: “הלקוחות מאוד מפרגנים. הם יודעים שאם ארצי יוצא לחופש אז זה או סלסה או פלמנקו. כל שנה כשיוצא להופיע בהיכל התרבות בנתניה, גבר יחיד בין הרבה בנות. הפלמנקו מאוד שונה מהסלסה במיוחד בגלל שזה ריקוד מאוד קשה והוא לא שמח כמו הסלסה. צריך שנה שנתיים בשביל להבין קצב, תיזמון ושילוב עם שירה והמוסיקה. הלקוחות הקבועים מכירים את התחביב שלי ולא פעם זה נושא לשיחה. אפילו יצא לי להשתתף בסרט שנראה “סלסה תל-אביב” עם רודריגו גונזלס ואנחל בונני בתור אחד הרקדנים שנבחרו מתוך 40 מועמדים.”
את מעצב השיער חיים סיון אין צורך להציג. אחד ממעצבי השיער המובילים בישראל, שגריר לוריאל פרופסיונל, בעל מספרה מובילה בראשון לציון, מדריך בעל שם ומחברה הספר “כל שיערה בצבע”. מי שמכיר את חיים סיון מקרוב יודע שמדובר באדם עם נפש של אמן. איש בעל יכולות עיצוב שלא נגמרות רק בעיצוב השיער, אלא מתפרשות גם לתחומים של כתיבה, ציור, עיצוב גרפי ממוחשב ואמנות בכלל. חיים מספר כי שני תחביבים מסויימים תפסו אצלו נפח זמן לא קטן. האחד הוא פיסול בחומרים שונים ובטכניקות שונות, תחביב ארוך שנים. השני הוא טיס אזרחי. חיים סיון מחזיק ברשיון טיס כבר קרוב ל-30 שנה וצבר אלפי שעות טיסה במהלך השנים. “הספקתי לטוס לא רק בשמי הארץ, אלא גם בחו”ל במקומות כמו צפון איטליה, יוון וארצות הברית. מדובר בחוויה מדהימה שקשה לתאר. אתה נהנה לא רק מעצם החזקת הגאי המטוס אלא גם מהנוף המרהיב שפרוש לפניך ומאפשר לך לראות את הדברים ממעוף הציפור”.
ואם לאהבה של חיים סיון יש שתי כנפיים, לאהבה של מעצב השיער יאיר קמיר מסלון “יאיר ורות וחנן קמיר” יש ארבע רגליים… יאיר קמיר שלאחרונה מלאו לו 60, מספר כי מאז שהיה צעיר היו לו שתי אהבות: עיצוב שיער וסוסים. “גדלתי במרכז פתח תקווה ברחוב רוטשילד. הייתי רוכב בגיל עשר באופניים עד לבית דגן (סמוך לראשון ציון). מנקה את החרא של הסוסים רק כדי שיתנו לי לרכב על הסוס. היום אני מחזיק סוסים ערביים טהורי גזע עם תעודות. לומד תוך כדי איזה סוס מתאים לאיזה סוסה. קו דם של תחרויות יופי וקו דם של תחרויות מירוץ. יש ממש מידע מדויק על הדורות הקודמים. סגנון הרכיבה שאותו אני אוהב, מלבד רכיבת פנאי וטיולים, נקרא דרסאג’, רכיבה אומנותית לפי המקצב שאתה אומר לו, הליכה, דהירה, ריצה, ימינה ושמאלה. גם אשתי רותי ובני חנן רוכבים על סוסים. הסוס של חנן למשל הוא סוס הרבעה שכל המשפחה שלו אלופי עולם. כל המשפחה משקיעה זמן בטיפול בסוסים. מדי פעם אפילו הנכדים באים ורוכבים על הסוסים. מגיל שמונה חודשים על הסוס. סוס היא חיה יפהפיה עם הרבה כח והרבה משמעת. סוס זו גם חיה שמחזירה אהבה. כשאני קם בבוקר ויוצא החוצה, הסוסים צוהלים.”
התחביב של יאיר אינו מיועד לכל אחד. נדרשת השקעה מרובה, מקום לגידול הסוסים ולא מעט משאבים כלכליים. בהיותו מעצב שיער ותיק ומצליח, ליאיר יש את האפשרות להתמסר לאהבה שלו. “מחירם של סוסי ההרבעה שלי נע בין 30,000 ל-40,000 דולר. השבחתי על-ידי זה שעשיתי הרבעות נכונות. התחלתי מסוסה ערבייה פשוטה ששווה 2000 דולר. זה אמנם תחביב יקר אך מיוחד. חנן למשל, כשהיה בן 5 ישב בפעם הראשונה על סוס ומאז לא יורד ממנו. גם רותי, אשתי, אוהבת סוסים וביחד אנחנו רוכבים, עושים טיולים ומטפלים יחד בסוסים. היינו באליפויות עולם יחד ואפילו זכינו לראות סוס ישראלי מנצח בתחרות בפריז.”
“רוב הלקוחות של יאיר ורות הם לקוחות של שנים, קבועות שמגיעות פעם בשלושה שבועות או כאלה שכל שבוע מגיעות למספרה ביום קבוע. רובם, הגברים והנשים, מכירים את התחביב, חלק אפילו מגיעים לראות את הסוסים. ככה זה, אחד הולך הביתה רואה טלויזיה, השני משחק פוקר, אני הולך הביתה לסוסים, מבריש אותם, מטפל בהם, זו ממש התמכרות. הילדים קנו לי עכשיו מתנה 15 שיעורי גולף. עד היום לא הלכתי ועברו כבר כמה חודשים.”
יש לכם תחביב מעניין? שריטה מיוחדת? ספרו לנו ואולי תופיעו גם אתם בלה ז’ורנל
lejournal.magazine @ gmail.com